Er mogen op dit forum GEEN verzoekjes of requests gevraagd worden, dit staat ook in de regels die je accepteert bij het registreren op dit forum, hiervoor krijg je direct een permanente ban.

Nzbmatrix sluit zijn deuren - Usenet-zoekmachine

Moderator: Moderator Team


Topicstarter
Xatnos
Berichten: 26
Lid geworden op: 16 feb 2011, 19:30
Reputation: 0

Nzbmatrix sluit zijn deuren - Usenet-zoekmachine

#1

Bericht door Xatnos »

Bron: Tweakers.net & TorrentFreak.com

Nzbmatrix, een zoekmachine voor bestanden op usenet, heeft per direct zijn deuren gesloten. Volgens de beheerders zijn zij gedwongen die stap te zetten door een stortvloed aan takedown requests van auteursrechthebbenden en tegenwerking van betalingsverwerkers.

Op Nzbmatrix.com is te lezen dat de beheerders van diverse filmstudio's een stortvloed aan takedown requests hebben ontvangen. Deze verzoeken worden door auteursrechthebbenden verstuurd aan websites waarop illegaal materiaal zou staan. De beheerders zijn volgens de dmca-wetgeving verplicht om deze informatie te verwijderen.

De beheerders van de nzb-indexeerder, die met name content in alt.binaries-nieuwsgroepen indexeert, stellen dat zij veel tijd nodig zouden hebben om deze verzoeken te verwerken. Bovendien zouden zij problemen hebben om de zoekrobots aan te passen op de toename aan takedown requests vanuit de contentindustrie, vermoedelijk omdat deze verzoeken handmatig moeten worden verwerkt. De beheerders zeggen verder altijd te hebben voldaan aan de dmca-regels.

Nzbmatrix verwacht dat het aantal takedown-verzoeken nog verder zal groeien en dat zij door deze 'vloedgolf' hier niet meer aan kunnen voldoen. Ook zou de zoekmachine steeds minder nuttig zijn als veel content in alt.binaries-groepen wordt verwijderd en Nzbmatrix stelt dat steeds meer partijen die zich bezighouden met het indexeren van nzb-bestanden last krijgen van betalingsverwerkers. Om deze redenen stellen de beheerders dat zij besloten hebben om vrijwillig te stoppen met het aanbieden van hun zoekmachine.

Het sluiten van Nzbmatrix volgt op een gerichte aanpak van usenetaanbieders door auteursrechthebbenden en copyrightwaakhonden. Tweakers berichtte vorige maand dat Nederlandse usenetproviders een flinke toename zien van het aantal notice-and-takedown-verzoeken. Onlangs gooide Newzbin2 de handdoek in de ring. Verder sloot PayPal onlangs vijf Nederlandse usenet-resellers af, waaronder XSUsenet, EasyUsenet, Wondernews en Usenet4U. Zij zouden niet voldoen aan de voorwaarden van de betalingsverwerker.

http://tweakers.net/nieuws/86004/usenet ... euren.html


Erg jammer vind ik zelf! Ik gebruikt NZBMatrix erg vaak vanwege de handige API icm Sickbeard voor het downloaden van series! :(
Neem je online privacy serieus en gebruik een VPN verbinding!

Met een VPN verbinding van IPVanish wordt uw gehele internet verbinding versleuteld

U kunt dus veilig browsen, Torrents downloaden, Usenet downloaden en onderling versleutelde verbindingen opzetten.flafaflaf
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 dec 2012, 18:22
Reputation: 0

Re: Nzbmatrix sluit zijn deuren - Usenet-zoekmachine

#2

Bericht door flafaflaf »

<knip> is online gekomen op dezelfde dag dat nzbmatrix offline ging.
Zelfde systeem, gratis api, werkt met sickbeard en couchpotato en sanzb.

Getest, werkt prima. eindelijk weer downen! :D
Links naar usenet indexers zijn niet toegestaan
- Blauwbek
Gebruikersavatar

xZx
Berichten: 155
Lid geworden op: 18 feb 2011, 10:34
Reputation: 0
Usenet: Easyusenet+Cheapnews

Re: Nzbmatrix sluit zijn deuren - Usenet-zoekmachine

#3

Bericht door xZx »

Thanks flafaflaf! :goed:
Gebruikersavatar

Artifex
Berichten: 668
Lid geworden op: 30 mar 2011, 03:09
Reputation: 0
Usenet: sunnyusenet
Internet: ziggo
Leeftijd: 45

Re: Nzbmatrix sluit zijn deuren - Usenet-zoekmachine

#4

Bericht door Artifex »

THX flaflaflap, :thanks: :thanku: :goed:
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp
Spot-net.nl Forums : Disclaimer