Pagina 2 van 2

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 01 jan 2012, 11:50
door Carnifex
Laatst het volgende gemaakt, heerlijk!

(recept voor 4 personen)
Ingrediënten
  • pak tagliatelle uovo (pasta, 250 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 zakken spinazie (a 300 g)
  • 1 duopak hamblokjes (250 g)
  • 150 ml kookroom (250 ml)
  • 2 sneetjes wit-casinobrood, zonder korst
  • 2 tenen knoflook, geperst
Bereiden
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg een hand spinazie toe en laat deze groente al omscheppend slinken. Herhaal dit tot alle spinazie geslonken is en het vocht verdampt.
  2. Voeg de hamblokjes en de kookroom toe en verwarm 3-4 min. op laag vuur. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin en krokant. Voeg de knoflook en naar smaak peper en zout toe en bak nog 1 min.
  3. Schep de tagliatelle door de spinazie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel de knoflook-croutons erover.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 02 jan 2012, 01:48
door Artifex
De oven voorverwarmen tot ca 4-5 min.
Haal de diepgevroren pizza uit de verpakking.
Steek de pizza in de oven en laat de oven 15 min verwarmen op hetelucht.
Haal de pizza uit de oven en snij hem in 4 stukken.
Smakelijk :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 jan 2012, 17:12
door Nicow
Klinkt goed, Carnifex!
Binnenkort eens proberen.

Vanavond doe ik extreem lui en heb ik eten besteld; Lams vindaloo.
Houd heel erg van heet eten, dus ik ben zeer benieuwd.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 09 jan 2012, 17:38
door JohnDeLui
Gewoon maar eens een pan ouderwetse boerenkool gemaakt met wat magere spekblokjes.
Uiteraard zal de rookworst niet ontbreken, net als een salade van tomaten.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 18 feb 2012, 20:39
door Blauwbek
Simpeler kan niet :) :
Koop een Lavaş (Lavash, wordt hier gehaald bij de turkse bakker, Pide (turks brood) doet de truuk ook), snij m open, doe er belegen kaas tussen en gooi m onder de grill.

Hoe je de rest doet lijkt me duidelijk :)

Editje: Het lavash brood dat ik hier gekocht heb is toch behoorlijk wat hoger dan een cracker. Is het lavash geen brood, neem dan een Pide

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 20 feb 2012, 15:13
door Nicow
Vanavond wordt het weer eens pasta. na veel rijstgerechten te hebben gegeten, de laatste tijd.

Tagliatelle met zalm en saffraan in roomsaus.
Heb nog nooit iets met saffraan gedaan, dus ben benieuwd hoe dat uit zal pakken.