Er mogen op dit forum GEEN verzoekjes of requests gevraagd worden, dit staat ook in de regels die je accepteert bij het registreren op dit forum, hiervoor krijg je direct een permanente ban.

Beeldverhouding X264

Stel hier je vragen of discussiëer over Spotlite.

Moderator: Moderator Team

Forumregels
LEES: Forum Regels!

Topicstarter
Smugmarty
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 jun 2011, 20:59
Reputation: 0
Usenet: Eweka
Internet: Ziggo

Beeldverhouding X264

#1

Bericht door Smugmarty » 28 apr 2014, 18:47

Dag Spotliters,

Mijn eerste topic op dit forum dus hoop dat ik niemand teleurstel als nieuwe TS-er.
Ik download veel en vaak vanaf Eweka via Spotlite. Meestal kies ik de X264 bestanden vanwege : veel aanbod, hoge resolutie hoog is en de kwaliteit overig ook goed.
Nadeel is echter dat ik (nagenoeg) nooit Full Screen heb! Altijd zwarte balk boven en onder (oftewel beeldverhouding 1980 x 1020 enz).
Wanneer is de DVD5 versie kies is dat juist bijna altijd WEL goed, maar lijkt de resolutie lager.
Waarom is dit en wat adviseren jullie als wenselijke formaat of hebben jullie andere oplossingen??? :?:

Alvast dank....
Smug.

Neem je online privacy serieus en gebruik een VPN verbinding!

Met een VPN verbinding van IPVanish wordt uw gehele internet verbinding versleuteld

U kunt dus veilig browsen, Torrents downloaden, Usenet downloaden en onderling versleutelde verbindingen opzetten.


Gebruikersavatar

Blauwbek
Moderator Team Leider
Berichten: 2758
Lid geworden op: 04 mar 2011, 17:29
Reputation: 0
Usenet: UNS
Internet: UPC
Locatie: Blauwbek-PC
Contacteer:

Re: Beeldverhouding X264

#2

Bericht door Blauwbek » 28 apr 2014, 20:54

Dat je dit krijgt heeft te maken met hoe films worden geschoten.
Standaard HD is 16:9 (1920x1080), terwijl films vele malen breder zijn.
Je kan dit verschil op 2 manieren opvangen: niet het hele beeld weergeven, of zwarte balken.

Bij series wil deze ratio nog wel eens verschillen als ik het goed heb.

Redelijk daarom dus :)
Regels/Rules | pySabRename

Er zijn weer spotnet updates, klik hier!

API's kijken doe je maar in de dierentuin!

Gebruikersavatar

Wheaten
Supporter
Berichten: 838
Lid geworden op: 11 sep 2012, 18:43
Reputation: 0
Usenet: Sunny
Internet: Ziggo
Locatie: Brabant
Leeftijd: 104

Re: Beeldverhouding X264

#3

Bericht door Wheaten » 28 apr 2014, 23:19

Wat voor TV heb je Smugmarty?
Lijkt erop dat je TV geen full HD ondersteunt?


Topicstarter
Smugmarty
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 jun 2011, 20:59
Reputation: 0
Usenet: Eweka
Internet: Ziggo

Re: Beeldverhouding X264

#4

Bericht door Smugmarty » 29 apr 2014, 19:30

Hai dank voor deze eerste reacties.
Ik heb een nieuwe Samsung Smart TV met 3D dus daar zal het niet aan liggen ;)
Verder snap ik het fenomeen breedbeeld. Mijn vraag is:

Waarom zijn de DVD5 formaten vaak WEL passend (fullscreen), welke beeldverhouding is dat dan? Wat heb ik aan Full HB 1080P als het niet mijn volledige Samsung met pixels vult? Zit ik alsnog naar een klein beeld te turen ...

Gebruikersavatar

Wheaten
Supporter
Berichten: 838
Lid geworden op: 11 sep 2012, 18:43
Reputation: 0
Usenet: Sunny
Internet: Ziggo
Locatie: Brabant
Leeftijd: 104

Re: Beeldverhouding X264

#5

Bericht door Wheaten » 29 apr 2014, 20:15

Smugmarty schreef:Hai dank voor deze eerste reacties.
Ik heb een nieuwe Samsung Smart TV met 3D dus daar zal het niet aan liggen ;)
Verder snap ik het fenomeen breedbeeld. Mijn vraag is:

Waarom zijn de DVD5 formaten vaak WEL passend (fullscreen), welke beeldverhouding is dat dan? Wat heb ik aan Full HB 1080P als het niet mijn volledige Samsung met pixels vult? Zit ik alsnog naar een klein beeld te turen ...
Ik ga het proberen.
  • DVD5 is geen HD formaat, maar wel breedbeeld (meestal) 16:9.
  • De laatste series van samsung kunnen zonder problemen HD weergeven, echter moet je wel opletten.
  • Echter zijn er ook nog een aantal relaeses die het bioscoop formaat hanteren 21:9, op een normale HD TV geeft dit 2 zwarte balken.
  • Op je afstandbediening, losse knop of via menu, kan je de beeldweergave instellen op 16:9, 4:3, zoom,.... Waarschijnlijk los je hier het probleem op.
  • Tevens kan je de tuner instellen op default16:9 formaat. Kan zijn dat deze nu op 4:3 staat.
Meer ideeën kan ik er niet uit persen

Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp
Spot-net.nl Forums : Disclaimer