Pagina 1 van 1

Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloade..

Geplaatst: 01 dec 2015, 23:23
door Gup
Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloade film



Dat zegt Willem Pruijssers, eigenaar van Dutch Filmworks, dinsdag tegenover BNR Nieuwsradio.

Het betreft geen schadeclaim, maar een schikkingsvoorstel. In de praktijk zal bij de eerste overtreding een waarschuwing worden verstuurd.

Het illegaal downloaden van films kost de Nederlandse filmbranche volgens Pruissers zeker 235 miljoen euro op een totale omzet van 500 miljoen tot 600 miljoen euro.

Adresgegevens
Hoewel de filmindustrie wel achter de unieke ip-adressen van downloaders kan komen, kunnen die niet zomaar worden gekoppeld aan adresgegevens van de downloaders. Daarvoor is de medewerking van internetproviders nodig of moet een rechter de provider daartoe bevelen.

Omdat dat nog niet eerder is voorgekomen in Nederland is het lastig te voorspellen wat een rechter in zo'n geval zal oordelen.

Downloadverbod
In Nederland geldt pas sinds 2014 het downloadverbod, waardoor individuele downloaders vooralsnog niet werden aangepakt; alleen de grote piraterijsites en -diensten werden geblokkeerd of beboet. Eerder dit jaar liet Dutch Filmworks al weten dat het ook achter individuen wil aangaan.

In andere Europese landen gebeurt dat al langer. In Duitsland worden er brieven verstuurd met claims van gemiddeld 800 euro. In Denemarken ligt dat bedrag een stuk lager, tussen de 200 en 300 euro.


Bron: Nu.nl

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 01 dec 2015, 23:30
door Blauwbek
:slecht:

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 02 dec 2015, 09:21
door mesa57
Bij het gebruik van Torrents zie je precies welke IP adressen je peers gebruiken, tenzij ze achter VPN zitten.

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 04 dec 2015, 00:17
door Gup
mesa57 schreef:Bij het gebruik van Torrents zie je precies welke IP adressen je peers gebruiken, tenzij ze achter VPN zitten.
Ja & nee

Bij US en EU VPN providers kunnen gewoon alle logingegevens opgevraagd worden, incl alle bezochte adressen en ben je zelfs strafbaar als je auteursrechtelijke bestande download zonder toestemming.

Er zijn echer VPN hosts die vér buiten schot blijven omdat ze geen ruk met deze wetgevingen te maken hebben ;)

Ikzelf zit ook bij een hele goeie, betaald met bitcoins, géén account, géén logging, maakt gebruik van de hoogst bestaande versleuteling én download nog eens op de hoogste snelheid ook.

kan gewoon alle devices tegelijk gebruiken, heb mn router standaard al kunnen configgen erop etc etc.

:mrgreen:

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 04 dec 2015, 00:28
door mesa57
Ik wens hun veel succes met het opvragen van adres gegevens bij NL providers.
Voorlopig geef ik ze weinig kans.
En mochten ze een adres hebben, ok dan kunnen ze een dreigbrief sturen.
Maar een IP <> Persoon, dus dat houdt voor het gerecht geen stand (zelfs in de VS niet).
De IP houder is volgens NL recht niet verantwoordelijk voor evt. misbruik (in tegenstelling tot Duitsland, waar ze die regel overigens willen afschaffen).

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 05 dec 2015, 23:31
door Gup
mesa57 schreef:Ik wens hun veel succes met het opvragen van adres gegevens bij NL providers.
Voorlopig geef ik ze weinig kans.
En mochten ze een adres hebben, ok dan kunnen ze een dreigbrief sturen.
Maar een IP <> Persoon, dus dat houdt voor het gerecht geen stand (zelfs in de VS niet).
De IP houder is volgens NL recht niet verantwoordelijk voor evt. misbruik (in tegenstelling tot Duitsland, waar ze die regel overigens willen afschaffen).
nou....


Ontmaskerde filmpiraat moet excuses aanbieden op torrentsite
Foto: Thinkstock
Gepubliceerd: 04 december 2015 15:47
Laatste update: 04 december 2015 18:58

Stichting Brein heeft een Nederlandse uploader van illegale films en ebooks gedwongen te stoppen met delen, en bovendien op de torrentsite zijn excuses aan te bieden.
De Nederlander deelde zo'n vijfduizend torrents via populaire torrent-sites Kickass Torrents en The Pirate Bay, meldt Stichting Brein vrijdag.

De Nederlander stond op die sites bekend onder de naam 'ipod020' en plaatste volgens Brein bijna dagelijks torrents, voornamelijk films en ebooks. Hij moest in een schikking met Stichting Brein een boete van duizenden euro's betalen, en stoppen met het illegaal delen van bestanden.

Bovendien heeft hij het volgende bericht op zijn profiel op de torrentsites geplaatst: "Illegaal up- en downloaden kost niet alleen de filmindustrie maar ook mij veel geld. Doe het niet. Ik heb met Stichting BREIN moeten schikken voor duizenden euro's".

Nieuwe software
Directeur van Stichting Brein Tim Kuik wijst op de dure gevolgen wanneer een uploader gepakt wordt. "Sommige uploaders doen net alsof het om een onschuldige hobby gaat terwijl ze grote schade veroorzaken en er door de illegale sites dik geld mee wordt verdiend. Als je tegen de lamp loopt, wordt het in elk geval een dure hobby", aldus Kuik.

Volgens Kuik gaat zijn anti-piraterijstichting volgend jaar nieuwe software gebruiken om meer piraten op te kunnen sporen.

Kamervragen
D66-Kamerlid Kees Verhoeven stelt minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) enkele Kamervragen over het opsporen van downloaders, waaronder of het "wenselijk is dat filmdistributeurs achter individuele downloaders aangaan". Ook wil Verhoeven weten hoe Brein en de distributeurs de uploaders achterhalen, en of hierbij een database van IP-adressen wordt gebruikt.

Bovendien wil het D66-Kamerlid weten of het College bescherming persoonsgegevens op de hoogte is van de methoden van Brein en de filmdistributeurs, met het oog op mogelijke privacyschending.

Daarnaast wil Verhoeven weten wie er aansprakelijk is wanneer illegaal downloaden aan een IP-adres is gekoppeld, en of bijvoorbeeld de eigenaar van een open wifi-punt aansprakelijk kan worden gehouden voor illegaal downloaden. Verhoeven verzoekt de minister de vragen voor het kerstreces te beantwoorden.

Door: NU.nl

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 31 dec 2015, 19:38
door heroknight
Het is onvoorstelbaar in Nederland dat burgers niet beschermd worden op het internet. Banken mogen pingegevens van hun klanten, in welke winkels er gekocht wordt en wat voor soort artikelen, niet verkopen of gebruiken voor bepaalde doeleinden omdat dit aangemerkt wordt als privégegevens.
Op het internet mogen instellingen zoals Brein rechtzaken aanspannen om de loggegevens van een IP adres te achterhalen.
Wanneer komt er een instantie die opkomt voor de burgers. IP adres, pincode, telefoon, rekeningnummer....het is allemaal informatie waar de overheid duidelijkheid moet scheppen dat het valt onder privégegevens. Wij doen moeilijk over auteursrechten maar wij accepteren het dat bedrijven als Facebook, Twitter, Monsterboard enz..informatie deelt enwaar ze geld aan verdienen, en over onze "auteursrechten" (zoals foto) daar hoor je niemand over. Het wordt idd tijd dat er een belangenvereniging komt die namens de burgers rechtzaken aanspannen tegen bijvoorbeeld BREIN als ze informatie opvragen die valt onder privégegevens. Zoals de Politie mag ook alleen informatie op vragen of afluisteren als er een duidelijke aanwijzing bestaat van criminaliteit of dreiging. Brein heeft geen vermoeden maar gooien een software er tegen aan. Zo zou de politie ook te werk kunnen gaan om alle DNA van alle burgers in 1 pot te gooien en kijken wie drugsverslaafde is...maar dit is verboden.
Waarom zijn wij en overheid zo passief als het gaat om de bescherming van gegevens van de burgers op het internet.
IP adres is net zo belangrijk als dat je niet wil dat overheid gegevens bewaard over hoe je gereden hebt en waar je bent geweest (trajectcontrole) en toch staan wij toe dat Brein, de gegevens van een IP adres mag verzamelen.
Welke stichting komt voor ons op dat ik niet wil dat andere instellingen kan kijken naar mijn kijkgedrag en zoekgegevens op het internet...

Tijd voor een stichting.....om die maar op te gaan zetten want Consumentenbond of ACM....zij zullen ons niet verder helpen.

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 03 nov 2016, 07:37
door vinnie123
goedemorgen,

ik kreeg gisteren met het downloaden van de film jack reacher een WAARSCHUWING te zien onder het kopje STAAT op spotnet.

weet iemand wat dat betekend??
is dit een waarschuwing omdat je illegaal download??

graag hoor ik van jullie.

mvg.

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 04 nov 2016, 11:25
door SynologyDude
Lijkt mij sterk. Iedereen kan dat plaatsen op SpotNet. Zolang je niks in de bus krijgt zou ik het als vals zien en er niks mee doen. En bij nieuwsgroepen zit je veel veiliger dan bitorrent.

Re: Filmdistributeurs willen 150 euro per illegaal gedownloa

Geplaatst: 07 nov 2016, 07:10
door vinnie123
hmmm oke bedankt voor je antwoord.
toch ben ik wel bang dat het er ooit van gaat komen.
vpn server gaan gebruiken??of ben je dan uiteindelijk ook de sjaak.

thanks gr