[Probleem] Foutmelding bij opstarten

Moderator: Spotnet Team

Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor Roelovic » 30 jun 2011, 11:13

Ik heb sinds een week spotnet. Het is de hele week goed gegaan en nu krijg ik sinds vandaag de foutmelding:

Spotsource.Connect: Kan het configuratiescherm niet initialiseren.

Als ik deze foutmelding wegklik krijg ik de melding:

Mainwindow_Loaded: Code #44: Kan het configuratiescherm niet initialiseren.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Ik heb al geprobeerd om spotnet opnieuw te installeren maar krijg telkens dezelfde melding.

Alvast bedankt
Tag toegevoegd
- MariaK
Roelovic
 
Onderwerp auteur
Berichten: 5
Onderwerpen: 1
Geregistreerd: 30 jun 2011, 11:05
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor ManiaK » 30 jun 2011, 11:20

Hallo Roelovic,
Welkom op dit forum.
Heb je ook de spotnet map verwijderd? Ik geef je even de link naar het juiste topic, waar je kunt lezen waar je deze map kunt vinden: viewtopic.php?f=3&t=2824
Laat je even weten of je er zo uitkomt? :goed:
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."

Afbeelding
===============================
Ik beantwoord geen ondersteuningsvragen via PB
===============================
Avatar gebruiker
ManiaK
Spotnet Team Lid
Spotnet Team Lid
 
Berichten: 2396
Onderwerpen: 48
Geregistreerd: 13 feb 2011, 20:51
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 110 keer
Bedankjes gekregen: 108 keer

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor Roelovic » 02 jul 2011, 21:18

Hoi MariaK het is helaas niet gelukt :( ik krijg nog steeds dezelfde foutmeldingen
Roelovic
 
Onderwerp auteur
Berichten: 5
Onderwerpen: 1
Geregistreerd: 30 jun 2011, 11:05
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor Chief_Adu » 02 jul 2011, 21:34

Heb je ook een complete schone installatie gedaan?
*~> Spotlite Moderator<~*
Avatar gebruiker
Chief_Adu
SpotLite Team Lid
SpotLite Team Lid
 
Berichten: 710
Onderwerpen: 15
Geregistreerd: 13 maart 2011, 14:01
Woonplaats: Breda
Geslacht: Man
Bedankjes gegeven: 28 keer
Bedankjes gekregen: 2 keer
Usenet: XSNews
Internet: KPN

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor ManiaK » 03 jul 2011, 07:09

Beste Roelovic,

Ik heb toch het vermoeden dat je een stap niet goed hebt afgehandeld....Het is namelijk een bekende foutmelding, waarvan bekend is dat onderstaande oplossing werkt. viewtopic.php?f=14&t=3147&p=28007&hilit=kan+het+configuratiesysteem+niet+initialiseren#p28007
Probeer het alsjeblieft nog een keer:
Spotnet afsluiten.
Je hernoemt de (verborgen) Spotnetmap. In Windows XP staat deze in C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Spotnet en voor Windows 7 in C:\ProgramData\Spotnet.
Spotnet opnieuw opstarten
De gegevens van je payserver invullen.
Spotnet laten bijwerken.
Kijk even of je echt alle stappen op een juiste manier hebt doorlopen, Roelovic! :thanks:
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."

Afbeelding
===============================
Ik beantwoord geen ondersteuningsvragen via PB
===============================
Avatar gebruiker
ManiaK
Spotnet Team Lid
Spotnet Team Lid
 
Berichten: 2396
Onderwerpen: 48
Geregistreerd: 13 feb 2011, 20:51
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 110 keer
Bedankjes gekregen: 108 keer

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor Roelovic » 07 jul 2011, 15:49

Ik heb alle stappen doorlopen.

Krijg nu wel 2 andere foutmeldingen:

Initialized: Code# 16: Configuration system failed to initialize

&

Cannot set Visibility or call show, showdialog, or windowinterophelper.ensurehandle after a window has closed
Roelovic
 
Onderwerp auteur
Berichten: 5
Onderwerpen: 1
Geregistreerd: 30 jun 2011, 11:05
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor ManiaK » 07 jul 2011, 19:57

Hmmm....dat is erg vervelend, Roelovic.
We gaan even kijken of we je verder kunnen helpen

Het kan helpen om Spotnet volledig te deïnstalleren. Dus eerst deïntalleer je Spotnet met Windows, daarna ga je er met een programma als CCleaner overheen. Vergeet hierbij ook niet het Spotnet mapje in ProgramData/Application Data te wissen!

Werkt dit nog niet? Dan moet je Microsoft .NET Framework 4 van de computer verwijderen en weer installeren. Probeer ook Microsoft Visual C++ 2005 up te daten. Dit kun je ook gewoon met de uninstaller van Windows doen, via configuratiescherm. Draai daarna Windows Update.
Dus om Spotnet volledig te debuggen doe je:

1. Spotnet map in ProgramData/Application Data verwijderen
1. filters.xml verwijderen
2. settings.xml verwijderen
3. sabnzbd.ini verwijderen
4. .db bestand verwijderen (bijvoorbeeld 'news.lightningusenet.com.db')2. Spotnet verwijderen
3. Nascannen met bijvoorbeeld CCleaner
4. Microsoft .NET Framework 4 deïnstalleren
5. Microsoft .NET Framework 4 weer installeren
6. Microsoft Visual C++ 2005 verwijderen, herïnstalleren en updaten (met Windows Update).
7. Windows Update draaien.
8. Spotnet weer installeren
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."

Afbeelding
===============================
Ik beantwoord geen ondersteuningsvragen via PB
===============================
Avatar gebruiker
ManiaK
Spotnet Team Lid
Spotnet Team Lid
 
Berichten: 2396
Onderwerpen: 48
Geregistreerd: 13 feb 2011, 20:51
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 110 keer
Bedankjes gekregen: 108 keer

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor Roelovic » 10 jul 2011, 11:20

Hoi MariaK,

Spotnet doet het weer! De foutmeldingen zijn verleden tijd.

Ik heb nog wel een vraag: ik heb maar 2000 spots in mijn database staan, dit horen er toch veel meer te zijn?

Gr Roelovic
Roelovic
 
Onderwerp auteur
Berichten: 5
Onderwerpen: 1
Geregistreerd: 30 jun 2011, 11:05
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor KoffieBo0N » 10 jul 2011, 11:32

Daarvoor moet je eventjes de Support Request Template Generator invullen, klik maar op het knopje onderin mijn profiel ;).
Dan kunnen we je beter van dienst zijn.
Sterk met suiker, daar houden we van.
KoffieBo0N heeft ook Twitter en Steam!
Avatar gebruiker
KoffieBo0N
SpotLite Team Lid
SpotLite Team Lid
 
Berichten: 1946
Onderwerpen: 52
Geregistreerd: 15 feb 2011, 15:35
Woonplaats: Starbucks
Geslacht: Man
Bedankjes gegeven: 11 keer
Bedankjes gekregen: 11 keer
Usenet: Lightningusenet
Internet: Telfort

Re: Foutmelding bij opstarten

Berichtdoor hjvbft » 10 jul 2011, 22:45

@Roelovic: Dit is een bekend probleem van XLned. Zie de ingevulde srt (Support Request Template) en de reactie erop.
hjvbft
Supporter
Supporter
 
Berichten: 2082
Onderwerpen: 84
Geregistreerd: 13 feb 2011, 21:02
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 27 keer
Bedankjes gekregen: 112 keer


Keer terug naar Archief vragen & problemen : 1.74

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

© 2011 - 2014 spot-net.nl
Spot-Net.nl is op geen enkele manier verbonden met FTD, Spotnet, SpotLite, SpotWeb of 1 van de andere programma's besproken op deze site