verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Oude of gesloten topics van spot-net.nl vind je hier!

Moderators: Spotnet Team, SpotWeb Team, SpotLite Team

verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Berichtdoor licor43 » 17 maart 2011, 14:41

    Windows versie: vista
    Usenet Provider: scarlet
    Internet Provider: scarlet
    Antivirus / Firewall*: ja
    Wanneer ontstond het probleem? vannacht
    Spotnet versie: 174
    Met welk programma download je: ?
    Heb je onlangs iets veranderd aan je instellingen? nee
    Wat is het probleem? Ik weet niet hoe ik spotnet kan verwijderen en opnieuw instaleren. Ik las in dit forum ergens bij iemand die dezelfde problemen had dat je de database moet verwijderen of hernoemen en dat dan spotnet een nieuwe database aan kan maken. Ik zou niet weten hoe ik dit moet aanpakken.
    Mijn probleem zit hem in het volgende. Wanneer ik spotnet opstart dan begint hij met het downloaden van de spots. Na enige tijd geeft hij een foutmelding dat de database malfide is. weer enige tijd later krijg ik de foutmelding invalid user
    Wat is er gedaan om het probleem zelf op te lossen? Heb al verschillende malen geprobeerd om spotnet opnieuw te instaleren maar het probleem blijft. Kan iemand mij hiermee stap voor stap helpen. alvast bedankt
Laatst bijgewerkt door licor43 op 17 maart 2011, 14:57, in totaal 1 keer bewerkt.
licor43
 
Onderwerp auteur
Berichten: 7
Onderwerpen: 2
Geregistreerd: 17 maart 2011, 14:33
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer
Usenet: scarlet
Internet: scarlet

Re: verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Berichtdoor Psion » 17 maart 2011, 14:53

Goedemiddag,

Zorg om te beginnen dat SpotNet afgesloten is.
Volg daarna onderstaande stappen op.

1 Klik op my computer (deze computer)
2 klik op de c schijf
3 Klik op de map program data*
4 Scroll naar beneden tot je de SpotNet map ziet*
5 Open de map en hernoem het reader.providernaam.db (controleer dat.db erachter staat) Je kunt dit bestand hernoemen naar bijv reader.providernaam.db.oud
6 Start vervolgens SpotNet opnieuw op en een nieuwe .db file zal aangemaakt worden.

Ik hoop je zo voldoende geinformeerd te hebben.


*Let op! het kan zijn dat je de map program data niet ziet.
Je kunt dit oplossen door te klikken op tools > map opties > weergave > Geef verborgen bestanden en mappen weer.
Ik gebruik zelf een engels besturingssysteem en kan me op dit moment niet herinneren wat er staat indien het een nederlands OS betreft.

Mocht je verder nog vragen hebben, stel ze dan.
Veel woorden weinig wol, klinkt niet echt zinvol.
It's just me, nothing more nothing less
Avatar gebruiker
Psion
 
Berichten: 802
Onderwerpen: 21
Geregistreerd: 17 feb 2011, 22:48
Woonplaats: Origins Unknown
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer

Re: verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Berichtdoor licor43 » 17 maart 2011, 15:09

hoi,

ik heb de map gevonden,
ik kan alleen reader.providernaam.db niet vinden.
Het onderstaande staat in de map,

Admin (map)
Images (map
Logs (map)
filters
history.dat
keys
newsreader.ewaka.nl
sabnzbd
servers
settings
tabs.dat

Verder kan ik niets vinden.
alvast bedankt voor de hulp
licor43
 
Onderwerp auteur
Berichten: 7
Onderwerpen: 2
Geregistreerd: 17 maart 2011, 14:33
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer
Usenet: scarlet
Internet: scarlet

Re: verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Berichtdoor Psion » 17 maart 2011, 15:11

Dank voor je bericht in jouw geval kun je het newsreader.ewaka.nl bestand hernoemen (dit is het DB bestand)
Voordat je het bestand gaat hernoemen let erop dat SpotNet is afgesloten.
Veel woorden weinig wol, klinkt niet echt zinvol.
It's just me, nothing more nothing less
Avatar gebruiker
Psion
 
Berichten: 802
Onderwerpen: 21
Geregistreerd: 17 feb 2011, 22:48
Woonplaats: Origins Unknown
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer

Re: verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Berichtdoor licor43 » 17 maart 2011, 15:13

geef ik het dan gewoon een andere naam???
licor43
 
Onderwerp auteur
Berichten: 7
Onderwerpen: 2
Geregistreerd: 17 maart 2011, 14:33
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer
Usenet: scarlet
Internet: scarlet

Re: verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Berichtdoor Psion » 17 maart 2011, 15:15

Correct
Rechtermuisklik / hernoemen dan de naam intikken
Veel woorden weinig wol, klinkt niet echt zinvol.
It's just me, nothing more nothing less
Avatar gebruiker
Psion
 
Berichten: 802
Onderwerpen: 21
Geregistreerd: 17 feb 2011, 22:48
Woonplaats: Origins Unknown
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer

Re: verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Berichtdoor licor43 » 17 maart 2011, 15:35

Hij doet het weer hartstikke bedankt,
sheeks
licor43
 
Onderwerp auteur
Berichten: 7
Onderwerpen: 2
Geregistreerd: 17 maart 2011, 14:33
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer
Usenet: scarlet
Internet: scarlet

Re: verwijderen spotnet en opnieuw installeren

Berichtdoor gerstr » 20 maart 2011, 17:35

dit topic wordt gesloten
niet eens met het slotje?, stuur me dan even een pb
"Probeer altijd eerst je probleem op te zoeken op dit forum met zoek functie:
search.php. Als je echt niets vindt dan nieuw topic aanmaken. Hulpvragen via PB worden zonder verzoek niet beantwoord "
Avatar gebruiker
gerstr
 
Berichten: 2182
Onderwerpen: 18
Geregistreerd: 13 feb 2011, 18:11
Woonplaats: Usenet
Geslacht: Niet gespecificeerd
Bedankjes gegeven: 0 keer
Bedankjes gekregen: 0 keer
Usenet: XsNews
Internet: UPC


Keer terug naar Prullenbak

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MSN [Bot] en 1 gast

© 2011 - 2014 spot-net.nl
Spot-Net.nl is op geen enkele manier verbonden met FTD, Spotnet, SpotLite, SpotWeb of 1 van de andere programma's besproken op deze site