Er mogen op dit forum GEEN verzoekjes of requests gevraagd worden, dit staat ook in de regels die je accepteert bij het registreren op dit forum, hiervoor krijg je direct een permanente ban.

Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Al je vragen over modem/router instellingen, bekabeling, usersettings, mail instellingen, modem activatie procedures enz enz, kan je hier stellen.

Moderator: Moderator Team

Gebruikersavatar

mesa57
Supporter
Berichten: 1566
Lid geworden op: 13 feb 2011, 19:03
Cash on hand: Locked
Reputation: 10
Has thanked: 15 times
Been thanked: 120 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door mesa57 » 18 aug 2017, 14:02

Verwijder svp je account gegevens. IEDEREEN kan ze zien !

Toegevoegd in 3 minuten 37 secondes:
En wat zegt Eweka ervan ?
https://www.eweka.nl/nl/support/form/

Advertisement
Neem je online privacy serieus en gebruik een VPN verbinding!

Met een VPN verbinding van IPVanish wordt uw gehele internet verbinding versleuteld

U kunt dus veilig browsen, Torrents downloaden, Usenet downloaden en onderling versleutelde verbindingen opzetten.

Ypsos
Supporter
Berichten: 1188
Lid geworden op: 28 feb 2011, 08:06
Cash on hand: Locked
Reputation: 4
Has thanked: 224 times
Been thanked: 221 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Ypsos » 19 aug 2017, 08:58

Amnies schreef:
18 aug 2017, 13:56
En waarom geeft Eweka dan een andere servernaam door in de mail ?
Eweka heeft dit recent gewijzigd, voorheen newsreader1.eweka.nl of newsreader116.eweka.nl enz.

news.eweka.nl moet via poort 119 lopen.
SSL (sslreader.eweka.nl / poort 563) zorgt voor een stukje extra veiligheid.
Eweka schreef:Alles over SSL
SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een codeer (versleutel) protocol. Elke klant kan gebruik maken van SSL, mits de gebruikte news client ook SSL ondersteunt.

Iedereen kan met zijn huidige aanmeldgegevens inloggen op server 'sslreader.eweka.nl', via poort 563. U dient hiervoor in uw news client wel eerst de functie SSL aan te vinken.

Voordelen: SSL zorgt voor een stukje extra veiligheid.
bron: https://www.eweka.nl/nl/vraag_en_antwoord/#8


OP
Amnies
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 nov 2013, 14:27
Cash on hand: Locked
Reputation: 0
Usenet: ?
Internet: caiway
Has thanked: 4 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Amnies » 19 aug 2017, 09:18

Bedankt voor je reactie Ypsos. Ik had vroeger idd newsreader1. In de link van de bron (en de zin erboven) staat SSl functie in news client aanvinken. Kan zo maar zijn dat ik dat niet heb. Waar kan ik dat vinden ? en in de link wordt ook gebruiken dat je VPN moet gebruiken. Is dat echt nodig. Ik gebruik dat niet. Volgens mij in het verleden ook nooit gedaan. Zou dit soort dingen nog van invloed kunnen zijn op de foutmelding ?


Ypsos
Supporter
Berichten: 1188
Lid geworden op: 28 feb 2011, 08:06
Cash on hand: Locked
Reputation: 4
Has thanked: 224 times
Been thanked: 221 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Ypsos » 19 aug 2017, 10:18

Amnies schreef:In de link van de bron (en de zin erboven) staat SSl functie in news client aanvinken. Kan zo maar zijn dat ik dat niet heb. Waar kan ik dat vinden ?
SSL staat aangevinkt als je het volgens de onderstaande afbeelding hebt ingesteld:
Afbeelding
Behalve de upload server, die loopt via de standaard usenetpoort 119 (deze is voor Reacties en Spots aanmelden)

zonder VPN moet Spotnet ook werken


OP
Amnies
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 nov 2013, 14:27
Cash on hand: Locked
Reputation: 0
Usenet: ?
Internet: caiway
Has thanked: 4 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Amnies » 29 aug 2017, 10:01

Even een 'blonde' vraag. En volgens mij is het antwoord nee, maar ik stel hem toch.
Ik hoef toch niet eerst voor Eweka te betalen (ik doe altijd 7,50) ? En dat dan op deze manier de foutmelding weg is.
Volgens mij zijn het 2 verschillende zaken. Heb nu spotnet 1.9.0.4 geinstalleerd. Zou het probleem opgelost kunnen worden met een nog oudere versie ?

Hoor het graag, alvast bedankt.


Ypsos
Supporter
Berichten: 1188
Lid geworden op: 28 feb 2011, 08:06
Cash on hand: Locked
Reputation: 4
Has thanked: 224 times
Been thanked: 221 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Ypsos » 30 aug 2017, 10:50

7,50 = voor 30 Dagen usenet toegang
Amnies schreef:
17 aug 2017, 14:49
Gegevens ingevoerd. krijg nu een 502 melding dat de header server niet klopt als ik de naam invoer die Eweka in de mail heeft gezet (news.eweka.nl). Als ik laat staan wat er staan dan krijg ik een 'gewone' 502 melding.
Uitleg "502 melding":
Eweka schreef:Error 502 (Access denied to your node)
Waarschijnlijk kunt u geen verbinding krijgen, omdat de aanmeldgegevens foutief zijn ingegeven in uw news client.

De meest gemaakte fout is met het wachtwoord. Het wachtwoord kunt u het beste even met de hand intoetsen, omdat met kopieren/plakken ongewild vaak onzichtbare tekens en spaties meegekopieerd worden. Gebruik geen spaties en pas op met hoofdletters, het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.

Wanneer uw account niet-actief is geweest, krijgt u na een nieuwe betaling een ander serveradres. Heeft u dit al gewijzigd bij de server- instellingen in uw news client? U kunt uw accountgegevens nakijken in Mijn Eweka.

U mag per account maximaal 8 verbindingen maken met Eweka. Controleer of er niet meer verbindingen zijn ingesteld in uw news client.

Staan er nog voldoende credits op uw account? U kunt dit inzien in Mijn Eweka.

Bron: https://www.eweka.nl/nl/vraag_en_antwoord/#7
op deze vraag:
Amnies schreef:Heb nu spotnet 1.9.0.4 geinstalleerd. Zou het probleem opgelost kunnen worden met een nog oudere versie ?
is het antwoord Nee, als de inlog niet klopt of er zijn niet voldoende credits op je Eweka account dan zal iedere andere usenet cliënt NIET werken.

Anders even contact opnemen met Eweka
https://www.eweka.nl/nl/support/form/


OP
Amnies
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 nov 2013, 14:27
Cash on hand: Locked
Reputation: 0
Usenet: ?
Internet: caiway
Has thanked: 4 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Amnies » 31 aug 2017, 20:13

Ik weet dat 7,50 euro voor 1 maand is. Dat doe ik altijd. Ik heb even in Mijn Eweka gekeken. Ik heb geen credits, omdat ik inactief sta, omdat ik niet betaald heb op dit moment.
Mijn ervaringen uit het verleden zijn dat ik spotnet wel altijd kon openen (gegevens waren standaard ingeprogrammeerd, maar nu dus verloren gegaan), maar dat hij dan geen spots laadde omdat ik nog niet had betaald. Na betaling ging hij spots binnen halen en kon ik gaan zoeken.

Dus dan zal het waarschijnlijk nog steeds aan het inloggen liggen.....:(

Toegevoegd in 42 secondes:
Trouwens, in mijneweka staat server ook inactief, maar ook dat lijkt mij logisch, i.v.m. niet betalen ?


Ypsos
Supporter
Berichten: 1188
Lid geworden op: 28 feb 2011, 08:06
Cash on hand: Locked
Reputation: 4
Has thanked: 224 times
Been thanked: 221 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Ypsos » 01 sep 2017, 11:55

Amnies schreef:
31 aug 2017, 20:13
Mijn ervaringen uit het verleden zijn dat ik spotnet wel altijd kon openen (gegevens waren standaard ingeprogrammeerd, maar nu dus verloren gegaan), maar dat hij dan geen spots laadde omdat ik nog niet had betaald. Na betaling ging hij spots binnen halen en kon ik gaan zoeken.
In verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst ;)

Heel simpel de Spotnet database was al gevuld met spots, na betaling ging "hij" de "nieuwe" spots ophalen vanaf de datum dat Mijn Eweka inactief werd.

Je hebt een NIEUWE PC gekocht, daar staat nog geen één spot op!
Spots zijn NIET standaard "ingeprogrammeerd" in spotnet daarvoor heb je een usenet abonnement nodig, in jouw geval Eweka.
Amnies schreef:Trouwens, in mijneweka staat server ook inactief, maar ook dat lijkt mij logisch, i.v.m. niet betalen ?
Dus?

je geeft hier het antwoord op je vraag....

Doe nou maar even betalen en zorg ervoor dat "mijneweka" weer actief is.


OP
Amnies
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 nov 2013, 14:27
Cash on hand: Locked
Reputation: 0
Usenet: ?
Internet: caiway
Has thanked: 4 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Amnies » 01 sep 2017, 17:37

Ypsos hartstikke bedankt voor je geduld en advies. Spotnet doet het weer !!
loop nu echter tegen een ander 'probleem' aan, Newsleecher. Zo'n 17 jr geleden is door famlielid alles geinstalleerd op gecrashte PC. Zodra Eweka was betaald werd NL ook actief. Nu heb ik echter het idee dat je er maandelijks voor moet betalen. Klopt dit ?
Vond openen via NZB wel handig omdat je achter elkaar films in de rij kon zetten en NL draaide wel.
Daarnaast heb ik office 2016 op mijn nieuwe PC. Dus alles wordt niet automatisch een AVI of DIVX bestand. En hij doet ook niet automatisch iets met par en rar bestanden. Daar moet je in de play store allemaal programma's voor installeren. Dus ik ga ook maar weer even verder zoeken op google.


Ypsos
Supporter
Berichten: 1188
Lid geworden op: 28 feb 2011, 08:06
Cash on hand: Locked
Reputation: 4
Has thanked: 224 times
Been thanked: 221 times

Re: Gegevens provider achterhalen ivm nieuwe pc

Bericht door Ypsos » 01 sep 2017, 18:33

Amnies, goed te horen dat Spotnet weer werkt :goed:

Newsleecher:
Amnies schreef:
17 aug 2017, 14:49
Nou, na tijdje rust weer even geprutst. Spotnet en Newsleecher geinstalleerd. Gegevens ingevoerd. krijg nu een 502 melding dat de header server niet
Ook in Newsleecher moet je de juiste gebruikersnaam + wachtwoord invullen (zelfde als in Spotnet)

Eweka: na mijn weten pas actief na betalen, altijd zo geweest en 30 dagen ligt aan je abonnement.

NZB: In Spotnet zit SABnzb dit is de interne newsreader (Bewerken >> Downloadknop: Downloaden) ook hiermee kun je achterelkaar spots in de wachtrij zetten bovendien worden PAR en RAR bestanden automatisch afgehandeld.

Office heeft niets te maken met AVI of DivX.
Wil je deze media bestanden en meer formaten (o.a. .mkv) afspelen gebruik dan K-Lite Codec Pack Standard
Deze is incl. Media Player Classic Home Cinema (MPC-HC) Compatibel met Windows XP, 2003, Vista, Windows 7, Windows 8.x, en Windows 10. x86 / x64.

"Automatisch iets doen met PAR en RAR bestanden" dat doet SABnzbd (interne newsreader Spotnet) of Newsleecher (indien goed ingesteld).

Handmatig bestanden repareren d.m.v. PAR2 i.c.m. Quickpar zie: http://www.spot-net.nl/usenet/quickpar
Handmatig RAR bestanden uitpakken zie: http://www.spot-net.nl/usenet/winrar

Voor overige Spotnet vragen zie:
Spotnet >> Help >> Help...

Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Spot-net.nl Forums : Disclaimer